Müthiş Revani (Buğday Unu İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 5-6 adet ceviz (Kırılmış)
- 1,5 su bardağı buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
Müthiş Revani (Buğday Unu İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları bir kaba alıp, şeker ilave edip, köpürene kadar çırpıyoruz.
- Şeker eriyince sütü ekleyip, karıştırıyoruz. Akabinde sıvı yağı ekliyoruz.
- Şimdi irmik ile cevizi ek edip, tekrar karıştırıyoruz.
- Son olarak kabartma tozu ve unumuzu ekleyip, yeterlice çırpalım.
- Tepsimizi yağlayıp hamurumuzu dökelim, 180 derecelik ısıda fırınımıza yerleştirelim.
- Bu sırada şerbetimizi yapalım su ve şekeri bir tencereye alıp, karıştırıp, kaynatalım.
- Daha sonra çıkan revaniye çatallarla delik açıp, şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun.