Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mutluluğun Gizemi

Mutluluğun Gizemi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Mutluluğun Gizemi

Bu genç hayatın gizemine ve mutluluğun kaynağına ulaşmak için bilgelerden yardım ister Ve sonunda derdine meşhur bir bilgenin deva olabileceğini öğrenere karşısına çıkar Bana hayatın gizemini ve mutluluğun kaynağını anlatır mısınız?der

Bilge kendisine daha sonra muavin olabileceğini söyler Acilen gidip ünü tüm ülkelere yayılmış sarayını dolaşmasını ister Gence bir kaşık verir Kaşığın içerisine de iki damla yağ koyar ve yağı dökmemesini tembihler

Genç gidip sarayı dolaşır ve kendisine söylenen saatte baştan bilgenin karşısına gelir Yağı dökmemek için çok uyarı etmiştir

Bilgenin yanında geri gelince Bilge birey;
Sarayımı tamamen dolaştın mı?der Genç evetder Peki, der Bilge, gencin elindeki kaşığa bakar, yağ dökülmemiştir

Bilge: Sarayımdaki meşhur el dokuması halılarını gördün mü?der Genç hayırder

Peki, bahçemi gezdin mi? Çok güzel çiçekler vardı, bahçıvanım onları uzun yıllarda yetiştirdi, onları gördün mü diye sorar Genç hayırder Bilge, ya muhafızları gördün mü? Fazla eğitimli ve disiplinli bir ordum var

Genç, görmedim der

Bilge, her tarafta kaşığa yağı damlatır ve her tarafta sarayımı gezder Etrafına iyi bak, demeyi de ihmal etmez Genç elinde kaşıkla birlikte her yerde sarayı gezmeye başlar Sarayın muhteşemliğini görür, şaşkınlıkla her tarafta bilgenin karşısına kazanç Hayretler içinde bilgeye gördüğü bahçeden, dokuma halılardan ve sarayın muhteşemliğinden söz eder Bilge, peki kaşıktaki yağa bir bakalım, der

Gencin elindeki kaşıkta yağ kalmamış, hepsi dökülmüştür Yağdan eser yoktur

Bilge gence şu öğüdü verir:

İşte hayatın gizemi ve mutluluğun kaynağı budur, elindeki iki damla yağı yitirmeden etrafına bakabilmeyi öğrenmektir

SEShttp:wwwcocukpinaricommasalseslimutlulugungizemimp3SES *

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt