
Memnunluk Lokması (Pudingli Kurabiye) Tanımı İçin Gereçler
- 1 lt süt
- 1 paket vanilyalı puding (veya dilediğiniz puding)
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker ( yahut 1 su bardağından bir parmak daha az)
- Hindistan cevizi
- Ceviz, fındık yahut fıstık
Memnunluk Lokması (Pudingli Kurabiye) Tanımı Yapılışı
- Derin tencereye sütü, irmiği, tereyağı, pudingi ve şekeri koyup orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra 5 dk daha pişirelim koyu kıvamlı olmalı.
- Pudingi çilekli muzlu yahut kakaolu da kullanabilirsiniz.
- Toz şeker konusunda ölçüsü size kalmış, ben 1 su bardağı kullandım.
- Şekerli gelenlere 1 su bardağı dan bir parmak daha az kullanmalarına tavsiye ederim.
- Bu karışımı soğumaya bırakalım, dilerseniz akşamdan pişirip buzdolabında bekletip sabah hal verebilirsiniz.
- Soğumuş kurabiye hamurunu elimizle ceviz büyüklüğünde koparıp elimizi su ile ıslatıp, zira hamur yapışkan yuvarlak biçim verip içine ceviz(fındık v. S) koyacaksanız şayet ki tavsiye ederim, parmağınızla ortayı bastırıp içine toz haline getirilmiş cevizi koyup kapatıp tekrar yuvarlayıp hindistan cevize bulayalım.
- Bu materyallerden bende 30 adet çıktı.