Muzun yararlı olduğunu çabucak herkes bilir lakin muzun olgunlaşmadan evvelki çiçeklerinin yararı hakkında kimsenin bilgisi yoktur. Asya ülkelerinin sıklıkla tükettikleri muz çiçeğinin yararlarını sizler için araştırdık. Tabiatta bulunan güçlü bir protein kaynağıdır. Yoğurtla birlikte tüketildiğinde adet sancılarını azaltır. Muz çiçeğinin yararları nelerdir? Muz çiçeği nasıl tüketilir?
Asya beşerinin sıhhatini ve hoşluğunu borçlu oldukları muz çiçeği tıpkı vakitte diyet eseri olarak da tüketilir. Çabucak çabucak herkes muzun epey yararlı bir besin kaynağı olduğunu bilir. Fakat muz çiçeğinin yararları hala tüm dünyaya yayılmamıştır. İçeriğinde yüksek oranda protein ve lif barındıran bu besin birebir zamanda potasyum, kalsiyum, bakır, fosfor, demir ve magnezyum minerallerinin yanı sıra A, C, E ve K vitaminlerini barındırmaktadır. Asya ülkelerinde bilhassa ana yemeklerin yanında servis edilir. Ayrıyeten muz çiçeği içerdiği mineral ve vitaminler insan bedeninin gereksinimi olanından kat ve katını içerir.
- Makarna sosları ve sebzeli yemeklerde kullanılır.
- İçeriğinde yüksek oranda potasyum barındırdığından hücreleri süratle yeniler.
- Güçlü bir antidepresan tesir gösterir.
- Karın şişkinliği hazımsızlık ve adet ağrılarına birebir yarar sağlar
- Bedende parazit yerleşmesini önler.
MUZ ÇİÇEĞİNİN YARARLARI NELERDİR? HER KAYGIYA DEVA!
- Fenolik asitler, tanenler ve flavonoidler üzere unsurlar bakımından güçlü olan muz çiçeği çok güçlü bir antioksidan tesiri göstererek bedeni kısa müddette temizler. Bilhassa damar tıkanıklığını önleyen muz çiçeği bu sayede kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
- Yüksek ölçüde lif içerdiğinden sindirimi denetim ederek kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsakların sıhhatini olumlu etkilediğinden ishal ve kabızlık üzere rahatsızlıkların yaşanmasını önler. Bilhassa şişkinlik tedavisinde kullanılır.
- Hamilelik sürecinde bebeğin gelişimini tesirler. Doğum sonrası ise anne sütünü artırmada yardımcı olur.
- İçeriği magnezyum doğal antidepresan tesiri gösterir. Ruhsal hastalıkların yaşanma ihtimalini düşürür. Tıpkı vakitte korku bozukluğunun tedavisinde kullanılarak uygunlaşması sürecini hızlandırır. Beyindeki hudut sinyallerinin deformasyona uğramasını önler.
- Çok adet kanaması ve sancısı sırasında yoğurtla birlikte iki yemek kaşığı pişirilmiş muz çiçeği tüketildiğinde bedendeki progesteron oranını artırarak bu şiddeti azaltabilirsiniz.
- Muz çiçeğinin içerdiği etanole hususu parazitlerin oluşumunu önler. Birebir vakitte enfeksiyonu azaltır. Eski çağlarda Asya ülkelerinde muz çiçeği yaraları çabuk güzelleştirdiği için savaş esnalarında götürülen tıbbi gereçler ortasında yer alırmış.
- Antioksidan tesiri sayesinde ciltte meydana gelen hasarları da onarır. Cildin daha parlak ve genç görünümünü desteklerken yaşlanma ve kırışmayı önler.
- En değerli özelliği ise bağışıklığı güçlendirerek kanserli hücrelerin oluşumunu önler. Oluşmuş olan hücrelerin ise kısa müddette yok olmasını sağlar.
- Kandaki şeker ve hemoglobin düzeylerini istikrarlar.
NOT: Muz çiçeği ilaçlarla tepkiye girebildiğinden ilaç kullanan şahısların bir uzmana istişaresi gerekir.