Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muz Kızartması

Muz Kızartması
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
muz-kizartmasi.jpg

Muz Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk muz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (Tepeleme)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kızartmak için yağ
Üstü İçin (İsteğe Bağlı)
  • Çikolata
  • Bal
  • Pudra şekeri
  • Dondurma
  • Fındık ya da ceviz

Muz Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Uygun bir kapta yumurta ve şekerimizi tel çırpıcı ile şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Üstüne sütümüzü, unumuzu ve kabartma tozunu ek edip tıpkı halde bir daha karıştıralım.
  2. Hamurumuz hazır uygun bir tencerede yağımız orta ateşte kızarken muzları fotoğraftaki üzere üçe bölüyoruz.
  3. Muzları ister benim üzere şiş yardımıyla ya da isteğe nazaran çatal yardımıyla hamurumuza bulayıp kızmış yağımızın içine koyuyoruz. Dikkat edin bu kısımda yağ kızmış olduğu için çok çabuk formda kızarabilir onun için denetimli bir halde kızartalım.
  4. Kızarmış olan muzlarımızı birinci evvel peçete serdiğiniz bir tabağa daha sonra servis edeceğiniz tabağa koyabilirsiniz. İsteğe nazaran süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz:)
Not: Yağ çekmiyor:) Kesinlikle kalan hamur olacaktır pankek formunda pişirebilirsiniz.
 
858,506Konular
982,803Mesajlar
30,612Kullanıcılar
D-AZYSon üye
Üst Alt