Muzlu Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket uno pandispanya kakaolu
- 2 paket ikili krem şanti
- 1 paket damla çikolata
- 1 paket süt
- 1 paket kare bitter çikolata dışına rendelemek için
- 4 adet muz
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı şeker
Muzlu Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krem şantilerin hepsini bir kaba koyun ve 2 su bardağı süt ekleyip çırpın dolaba atın.
- Keki açıp kenarlarını kesin kare şeklini alın.
- Kek parçalarını atmayın. Orta katı bu paracalarla yapacağız.
- Islatmak için süt ve şekeri eritin.
- Servis yapacağınız tabağa alt zemin için keki koyup ıslatın.
- Krem şantiyi yeterli miktarda keki kaplayacak kadar yayın.
- Muzları dilimleyin. Ve damla çikolata serpin.
- Parça kalan kekleri düz kısımları dışa gelecek şekilde dizin.
- Islatın ve krem şantiyi sürün.
- Aynı şekilde muz ve çikolataları serpin.
- Son keki de koyup ıslatın krem şantiyle tüm çevreyi spatula ile sıvayarak tamamlayın.
- On dk kadar dolaba atın.
- Kare çikolatayı rendeleyin. Pastanın dışına yapıştırın.
- Dış süsleme için 1 poşet krem santi 1 bardaktan az süt karıştırın ve şantiyi ikiye ayırın.
- Ben yarısını beyaz yaptım diğer yarısına kakao serptim.
- Şanti torbası ile istediğiniz dekorasyonu yapabilirsiniz.
- Bir gece mutlaka dolapta bekletin. Ve padispanyaları iyice ıslattığınıza emin olun. Deneyenlere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.