Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek için ;
- 3 yumurta akı
- Yarım su bardağı şeker
- 6 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 bardaktan 1 parmak eksik bir un(üzerine kakao ile tamamlayalım)
- 1 poşet krem şanti
- Yarım krema ( 100 milim krema ile kremşantiyi 3-4 dakika boyunca çırpmamız yeterli)
- Yarım kutu krema
- 80 gram bitter çikolata
- Muz muzu 4 e bölüp kullanalım
- 1 paket krem şanti
Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
- Keki için ; yumurta akları ile şekeri kar kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra farklı kapta yumurta sarıları, su, sıvı yağ, yalnızca çatalla çırpalım.
- Yumurta aklarına, yumurta sarılarını katalım.
- Un, kakaoyu, vanilyayı ekleyelim.
- Yağlı kağıdı tepsiye serelim keki tepsiye yayalım.
- 180 derecelik fırına atalım.
- Fırında çıkınca yağlı kağıt ile saralım 10 dk bekletelim.
- Daha sonra açalım uzun uzun keselim ortadan bölelim.
- Daha sonra içine kremşanti sürüp üstüne muz katalım saralım.
- Üzeri için çikolata sosunu yapalım, üzerine dökelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.