muzlu çikolu tart Muzlu çikolatalı tart 1548694625 1548694625 muzlucikolutart5c4f3465ca2f4muzlucikolutart5c4f3465ca2f4 http:wwwmutfakrehbericomtrimagesspacergif 1548694625 1548694625 muzlucikolutart5c4f3465e1d36muzlucikolutart5c4f3465e1d36 http:wwwmutfakrehbericomtrimages1997112731 Hazırlama süresi 30 dakika 10 kişilik Malzemeler: 150 gram sütsüz çikolata 50 ml süt 3 adet yumurta sarısı 30 gram pudra şekeri 4 adet küçük muz 1 su bardağı süt 1 paket kremşanti 250 gram un 125 gram margarin 2 yemek yemek kaşığı soğuk su 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı tozşeker 12 yemek yemek kaşığı limon suyu 30 gram çikolata rendesi Hazırlanışı: id Tart hamuru için verilen tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırıp top haline getirin Bir folyoya sarın ve 30 dk buzdolabında bekletin 26 cm çapında tart kalıbını hafifçe yağlayın ve hafifçe unlanmış tezgahta 28 cm çapında açın Merdaneye dolayarak tezgahtan alıp tart kalıbının üstüne koyun Merdanaye sardığınız hamuru açıp kalıba yerleştirin Çatalla üzerine delikler açın Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 2030 dk pişirip soğumaya bırakın Çikolatayı parçalara bölün Süte katıp hafif ateşte karıştırarak eritin, biraz soğumaya bırakın Yumurta sarısı ve pudra şekerini mikserle 5 dk çırpın Soyulmuş bir adet muzu püre haline getirip çikolata ile çırpmadan yumurtalarla karıştırın Kremşantiyi soğuk süt ile çırpın, kremaya ekleyin Çikolatalı kremayı tartın üzerine sürüp en düşük 1 saat buzdolabında bekletin 3 adet muzu soyun, dilimleyin üzerlerine limon suyu sürün Tartın üstüne rende çikolatayı serpip muz dilimleri ile süsleyin