Muzlu Cremoleli Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya İçin
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket muzlu cremole
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 2 adet muz
- Dilerseniz çekilmiş ceviz ya da fındık
- Diğer meyve de koyabilirsiniz
Muzlu Cremoleli Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
- 4 yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yaklaşık 1 dakika çırpalım.
- 200 derecede ısıttığımız fırına yağlı kağıt serip karışımı döktüğümüz fırın tepsisini verelim.
- Yaklaşık 10 dakika denetimli olarak pandispanyamızı pişirelim.
- Pandispanya pişerken cremole ve kremşantiyi 2 su bardağı süt ile çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Pandispanyamızı sıcakken rulo yapalım. Ilımaya bırakalım.
- Üzerindeki kabuğunu soyalım süt ile ıslatalım. Kremayı pandispanyanın içine sürelim.
- Rulonun baş tarafına iki adet muzu yerleştirelim. Dilerseniz rulonun içine diğer ne isterseniz koyabilirsiniz.
- Bende bir iki tane çilek kalmıştı onları da doğradım. Ruloyu sarıp üzerinide krema ile kaplayalım.
- En üstünü ister hindistan cevizi ister çekilmiş fındık ile süsleyip en az 4-5 saat buzdolabında bekletip servis edelim. Afiyet olsun .