Muzlu Damla Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 3 adet olgun muz (Mutlaka olgun olmalı)
Muzlu Damla Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar düzgün bir biçimde çırpalım, beyazlaşınca yağı ve sütü ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra ezilmiş muzları ekleyip, karıştırdıktan sonra, un kabartma tozu ve vanilya ekleyip güzelce karıştırmaya devam edelim.
- En son yarım çay bardağı damla çikolata ekleyerek karışımımızı tamamlayalım.
- Kalan yarım çay bardağı damla çikolata ise kalıplara aldığımız kekleri fırına vermeden üzerine ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim afiyet olsun.