elektronikci
FD Üye
Muzlu Damla Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (torku,ülker)
- 4adet muz
- Karamel sos
- Toz antep fıstığı
Muzlu Damla Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
- Un,kakao,kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Yağlanmış tart kalıbına dökülür.
- 175 dereceli fırında denetimli pişirilir.
- Kek soğuyunca dikkatlice aksi çevrilir.
- Kremşantiyi 1bardak süt ile çırpıcı ile çırpın. Dolapta biraz bekletin.
- Kremşantinin içine 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata koyup karıştırın damla çikolataları da ekleyip karıştırın.
- Muzları kesip kekin her tarafına dizin.
- Krem şantiyi döküp düzeltin.
- Son olarak karamel ile süsleyip ,antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz????