Muzlu Damla Çikolatalı Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 3 adet muz
- Karamel sos
- Toz antep fıstığı
Muzlu Damla Çikolatalı Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Sırasıyla süt, sıvı yağ eklenir karıştırılır.
- Un,kakao,kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- 175 dereceli fırında kontrollü pişirilir.
- Kek ılıyınca ters çevirin.
- Kremşantiyi 1 bardak süt ile çırpıcı ile çırpın. Dolapta biraz bekletin.
- Kremşantinin içine damla çikolataları ekleyip karıştırın.
- Muzları kesip kekin her tarafına dizin.
- Krem şantiyi döküp düzeltin.
- Son olarak karamel ile süsleyip ,antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz????.