elektronikci
FD Üye
Muzlu Dilim Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Rulo kek için;
- 3 adet yumurta sarısı
- 5 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Muz
- Ben lotus krema ve sütlü çikolata kullandım siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Muzlu Dilim Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 yumurta beyazını başka bir kaba,3 yumurta sarısını başka bir kaba koyup toz şekeri de yarım yarım bölüstürerek yumurta beyazları köpürene sarıların da rengi açılana kadar mikserle çırpalım.
- Sarıları çırptığımız kabın içine öbür kek gereçlerini de katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Beyazlı kısmı da bu karışıma ekleyip yediriyoruz.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye karışımı döküp 160-170° de pişiriyoruz.
- Pişen keki farklı bir pişirme kağıdına zıt çevirip sıcakken rulo yapıp soğuyana kadar bekliyoruz.
- Bir taraftan krema gereçlerini pişiriyoruz. Pişen kremayı kenara alıp vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Soğuyan keki uzunlamasına 8 parça(daha küçük porsiyon yapılmak istenirse daha küçük de dilimlenebilir) olacak formda dilimliyoruz.
- Kekimiz yumuşak oluyor ancak istenirse hafif sütle de ıslatılabilir.
- Kremayı dilimlediğimiz keklerin üzerine sürüp muzu da içine koyup rulo yapıyoruz.
- Üzerini eritilmiş lotus,çikolata yahut hindistan cevizi,pudra şekeri vs. Süsleyip servis ediyoruz.
Muzlu Dilim Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı