
Muzlu Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 2 olgun muz
- 10 hurma
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2.5 su bardağı tam buğday unu (Kontrollü ekleyin)
- 2 tatlı kaşığı kakao (Kakaolu yapmak isteyenler eklesin ben eklemedim)
Muzlu Ekmek Tanımı Yapılışı
- Evvel hurmaları sıcak suda bekletiyoruz ve yumuşayınca kabuklarını soyup çekirdeğini çıkarıyoruz.
- Muzu püre haline gelene kadar eziyoruz. Muzun içine hurmayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra yumurta, zeytinyağ ve sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz. En son kabartma tozu ve unu ekliyoruz (Kakaolu yapanlar kakaoyu da ekliyor)
- Hamurun kıvamı çok akışkan olmayacak toplu bir hamur olacak. Kek kalıbının içine yağlı kağıt seriyoruz ve harcı döküyoruz.
- Dilerseniz damla çikolata ile süsleyebilirsiniz ve üzerine bir muzu ortadan ikiye bölüp koyabilirsiniz.
- 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişme mühleti değişiklik gösterdiği için denetimli pişirin.