Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muzlu Ekmek

Muzlu Ekmek
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
muzlu-ekmek-3.jpg

Muzlu Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 olgun muz
  • 10 hurma
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2.5 su bardağı tam buğday unu (Kontrollü ekleyin)
  • 2 tatlı kaşığı kakao (Kakaolu yapmak isteyenler eklesin ben eklemedim)

Muzlu Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Evvel hurmaları sıcak suda bekletiyoruz ve yumuşayınca kabuklarını soyup çekirdeğini çıkarıyoruz.
  2. Muzu püre haline gelene kadar eziyoruz. Muzun içine hurmayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra yumurta, zeytinyağ ve sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz. En son kabartma tozu ve unu ekliyoruz (Kakaolu yapanlar kakaoyu da ekliyor)
  4. Hamurun kıvamı çok akışkan olmayacak toplu bir hamur olacak. Kek kalıbının içine yağlı kağıt seriyoruz ve harcı döküyoruz.
  5. Dilerseniz damla çikolata ile süsleyebilirsiniz ve üzerine bir muzu ortadan ikiye bölüp koyabilirsiniz.
  6. 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişme mühleti değişiklik gösterdiği için denetimli pişirin.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt