Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muzlu Güllaç Sarma

Hoş geldin! primeevl tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Muzlu Güllaç Sarma
0
79

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Muzlu Güllaç Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 güllaç yaprağı (ortadan eşit formda kesiyoruz)
İç materyaller ;
  • Ceviz yahut fındık tercihen
  • 2-3 orta uzunluk muz
Üzeri için ;
  • Çilek dilimleri, muz ve fındık (isteğe bağlı)

Muzlu Güllaç Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 litre sütümüze 1 su bardağı şekeri dökelim ve ocakta şeker içinde eriyene kadar karıştıralım.
  2. Hafif sıcak bir süt elde ettikten sonra altını kapatalım.
  3. Güllaç yapraklarını ekmek bıçağı yardımıyla ortadan denetimli formda keselim.
  4. Daha sonra bir tepsi içerisine biraz süt ekleyelim ve güllaç yapraklarından bir tane alalım her tarafının ıslanıp yumuşamasını sağlayalım.
  5. Yumuşayan güllaç yaprağımıza dövmüş olduğumuz ceviz yahut fındıktan şerit formunda dökelim ve ince uzunlamasına kestiğimiz muzlardan ekleyelim daha sonra yavaş ve denetimli halde saralım.
  6. Sardıktan sonra bir ucundan yavaş yavaş yuvarlayalım.
  7. Sunum yapacağımız tepsiye yerleştirelim kalan sütü de üzerinde gezdirelim.
  8. Üzerini süsledikten sonra hazır afiyet olsun ♥️.
Muzlu Güllaç Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 2 paket güllaç (20 adet güllaç yaprağı olacak )1,5 litre süt500 gram şeker (ben şekeri 450 gram ekledim ona nazaran şekeri güzeldi yani çok şekerli sevmem derseniz kesinlikle şekeri biraz az ekleyin)1 paket vanilya Arası için; Fıstık, ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 12 yaprak güllaç2 litre+2su bardağı süt3 su bardağı şeker Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak süt ve şekeri ısıtalım ne çok soğuk olmalı ne de çok sıcak olmalı. Daha sonra dikdörgen borcama birinci güllaç yaprağını kırarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 10 adet güllaç yaprağı1.5 litre süt1.5 su bardağı toz şeker1 adet vanilya1 su bardağı ceviz içi Üzeri için; Çilek ,ceviz içi Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü ile şekeri tencereye alıp ısıtalım, kaynamasın lakin ılıkta olmasın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı İçin Malzemeler 12 yaprak güllaç1,5 litre süt2 su bardağı şekerÇekilmiş ceviz2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre) Üzeri için; Antep fıstığıKuru gülYada ceviz aslında meskende ne varsa Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Çilekli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler 11 yaprak güllaç2 litre süt3 su bardağı toz şeker250 gram çilek1 küçük kase kıyılmış ceviz Çilekli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü tencereye boşaltalım. Şekeri ekleyelim. Ara sıra karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. Sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
858,505Konular
982,617Mesajlar
33,037Kullanıcılar
link67Son üye
Üst Alt