Muzlu Hafif Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı yulaf unu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 tane olgunlaşmış muz
- 1 paket vanilya
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1 büyük boy yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt veya kefir
- Yarım su bardağı şeker veya pekmez
- 115 gram tereyağı
- İsteğe bağlı bitter çikolata
Muzlu Hafif Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırınımızı 180° ayarlayalım, fırınımız ısınsın.
- Tereyağını ve şekeri çırpma kabına alıp iyice çırpalım.
- Üzerine yumurtayı da ekleyip tekrar çırpalım.
- Başka bir kapta yulaf unu, tam buğday unu, tuz ve karbonatı karıştıralım.
- Başka bir kapta yoğurt, muz ve vanilyayı iyice karıştıralım. Muz püre olacak. Yoğurt ve muzlu karışımı yavaş yavaş tereyağını çırptığımız kaba ekleyelim. Çırpalım.
- En son çırpmadan unlu karışımı da yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.
- Kalıbımızı yağlayıp karışımı dökelim. Fırına verelim. Yaklaşık olarak 30-35 dk da pişiyor. Ama fırına göre değişiklik gösterebilir.
- Kürdan batırdığımızda ıslak çıkmıyorsa pişmiştir. Benimki 35 dk pişti.
- Piştikten hemen sonra kalıbı ters çevirmeyelim.
- Önce fırında biraz soğusun, sonra dışarı çıkaralım iyice soğuyunca kalıbı ters çevirebilirsiniz. Ben bu kalıbı kullandım. Siz isterseniz baton kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Hafta da iki kez yapıyorum bu keki. Favorim oldu???? dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet bal şifa olsun.