Muzlu Karamelli Magnolia Tanımı İçin Materyaller
- Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 bardak şeker
- 1 kahve fincanı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilin
- 1 kutu sıvı krema
- 1 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı krema
- 1 tane muz
Muzlu Karamelli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle muhallebisi için süt ,şeker, un ,nişasta ,yumurta sarısını tencereye alalım güzelce çırpalım.
- Daha sonra karıştıra karıştıra göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişen muhallebisine vanilyayı ekleyelim ve karıştırıp soğuması için kenara alalım.
- Muhallebimiz soğurken biz bisküvileri robottan geçirelim.
- Her kasenin tabanına 2yemek kaşığı dökelim.
- Soğuyan muhallebiye kremadan iki yemek kaşığı ayırıp kalanını muhallebimize dökelim ve mikserle çırpalım.
- 2 yemek kaşığı muhallebiden bisküvinin üzerine dökelim.
- Muz dilimleyip kenarlarına isteğe bağlı dizelim ve tekrar bisküvi serpelim ve tekrar muhallebi dökelim.
- Bu ortada karamel için tavaya şekeri alıp kavuralım.
- Kavrulan şekere krema ekleyip güzelce eriyinceye kadar karıştıralım.
- Soğuyunca muhallebimizin üzerine dökelim isteğe bağlı süsleyelim.