Muzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 3 muz (Benim muzlarım küçüktü)
Muzlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpalım. Un hariç başka materyalleri de katalım. Daha sonra unu da katıp akışkan bir hamur elde edelim. 2 muzu ince dilimleyin.
- Kalıba pişirme kağıdı serelim ve 1 yemek kaşığı şeker serpelim muzları dizelim (Ben 1 muzu tavada gerili önlü kızarttım)
- Hamuru kalıba dökelim üzerine ince kestiğimiz muz kesimlerini atalım ve 185 derecede 40 dakika pişirelim.
- Birinci sıcaklığı çıkan kekimizi kelepçe den çıkartalım. Dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun ????.