Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane muz
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Üzeri için damla çikolata
Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce muzları kek yapacağımız kapta iyice ezelim ardında tereyağını hafif eriterek üzerine ekleyelim iyice karıştıralım.
- Sonra süt, sıvı yağ ekleyip karıştıralım ardından un, vanilin, kabartma tozu, tarçın ekleyelim iyice karıştırdıktan sonra cevizi ekleyelim, hafif karıştıralım.
- Keki yapacağımız kalıba dökelim (not : ben yapışmaması için iyice fırçayla margarini kabın her yerine sürüyorum ve bir yemek kaşığından biraz az un eliyorum).
- En üstüne damla çikolataları ekleyelim 180 derecede ısıtılmış fırına atalım üzeri kızarana kadar pişirilir kürdanla test yapalım afiyet olsun.