bilgisayarci
FD Üye
Muzlu Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 adet muz
- 1 çay bardağı esmer şeker (normal toz şeker ile de yapabilirsiniz)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- Göz kararı vanilya özütü (yoğunluğu isteğinize kalmış) yahut vanilya şekeri
- 1,5 su bardağı un
- İsteğe bağlı damla çikolata
Muzlu Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak istediğiniz büyüklükte ki muzu ezin (aromasının ağır olmasını istemezseniz küçük kullanabilirsiniz).
- Daha sonra bir çırpma kabına üç yumurta, ezmiş olduğumuz muzu ve şekerimizi alıp çırpalım.
- Malzemelerin birbirine karıştığına emin olduğumuzda yoğurdu ve sıvı yağı da ekleyip bir müddet daha çırpalım.
- Ardından vanilya ve damla çikolata hariç tüm gereçleri ekleyip çırpın.
- Eğer limonu ağır olsun isterseniz suyunu da ekleyebilirsiniz.
- Ben aslında portakal kabuğu rendesi kullamak istedim lakin konutta yoktu; dilerseniz limon yerine kullanabilirsiniz.
- En son pürüzsüz bir kıvam elde ettiğimizde vanilyayı ekleyip çırpalım.
- İsteğe bağlı kullanabileceğiniz damla çikolatasını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Yağlamış ve unlamış olduğumuz kalıbımıza kek hamurunu döküp, evvelce 180 derecede ısıtılmış fırınımızda kekimizi pişmeye bırakalım.
- Kürdan yardımı ile piştiğini denetim edin.
- Benim fırınımda 35 dakika da pişti.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp tadını çıkarabilirsiniz.
Muzlu Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı