
Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 2 paket finger bisküvi
- 3 adet muz
Muzlu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce muhallebisini hazırlayalım. Süt, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencereye koyup pişirin.
- Devamlı karıştırın.
- Kaynayınca 2 dakika da kısık ateşte pişirin. Kıvam alınca tereyağı ekleyip ocağı kapatın.
- Karıştırın tereyağı erisin.
- Biraz soğuyunca krem şantiyi ekleyip çırpın. Muhallebi hazır.
- Bisküviyi blenderdan geçirin.
- Muzu soyup doğrayın.
- Magnolia için uygun bardakları dizin.
- İçlerine önce muhallebi sonra kenarlara dilimlenmiş muz ardından bisküvi koyun.
- Üzerine muhallebi ve bisküvi daha ekleyin.
- En üstünü muz ile süsleyin.
- Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Tatlımız hazır. ????????Afiyet olsun.