Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 kaşık nişasta
- 1 adet vanilya
- 125 gram margarin
- 2 kaşık un
- 2 tane orta uzunluk muz
- Yarım çay bardağı antep fıstığı
Muzlu Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt şeker un nişastayı karıştırıyoruz kısık ateşe alıyoruz çabucak muzumuzu robotla yada mikserle çekiyoruz.
- Muhallebimiz hafif yoğunlaşmaya gelince içine çekilmiş muzumuzu vanilyayı ve margarini ekleyip durmadan çırpıyoruz.
- Taki istediğimiz koruluğa gelince altını kapatıp tabaklarımıza döküyoruz.
- Üstüne fıstık isterseniz hindistan cevizi cevizde dökebiliriz sizin tercihiniz afiyet olsun.