Muzlu Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumuşamış muz
- Un
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Muzlu Muhallebili Tart Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım süt sıvı yağ ve ezilmiş muzu ek edelim ve çırpalım.
- En son kuru gereçleri ek edip karıştıralım 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
- Muhallebi için süt un nişasta ve şekeri kaynatalım ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırarak soğutalım.
- Ilıyan kekimizi süt ile ıslatıp muhallebiyi dökelim ve dolapta 3 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.