Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 adet ezilmiş muz (muz küçükse iki adet)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1-5, 2 su bardağı un
Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle 5 dk uygunca köpürünceye kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ, süt, muz, vanilya ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
- El çırpıcısıyla yumurtanın köpüğünü çok indirmeden yavaşça karıştırıyoruz.
- Ardından denetimli biçimde unu ek ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış altı hafif yağlanmış pankek tavasında altlı üstlü güzelce pişiriyoruz.
Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı