Muzlu Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Profiterol hamuru için;
- 4 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 paket hazır toz muzlu puding
- 3 su bardağı süt
- 1 paket bitter çikolatalı puding
- 3 su bardağı süt
Muzlu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Profiterol hamuru için tereyağını bir tencereye alıp ocağa koyalım. Biraz erimeye başladıktan sonra suyu ek edelim. Yağ büsbütün eriyince unu ek edelim.
- Hamur kıvamına gelince tabanı hafif tutana kadar pişirelim.
- Fotoğrafta gördüğünüz kıvama gelince öteki bir kaba alıp 15 dakika soğuması için bırakalım. ( hamuru yumurtaların pişmemesi için soğutuyoruz)
- Hamur soğuduktan sonra 3 yumurtayı tek tek hamura ekleyip hamura yumurtaları yediriyoruz ve tuzu da bu basamakta ekliyoruz.
- Hamuru fırın tepsisine bir yemek kaşığı yardımı ile istediğiniz büyüklükte koyuyoruz.
- 180 derece de 25 dakika pişiriyoruz. İç dolgusu için hazır toz pudingi tencereye alıp sütü üzerine ekledikten sonra kaynayıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynayıp kıvam aldıktan sonra öbür bir kaba alıp soğuması için ayırıyoruz. (normalde pudinge 3. 5 su bardağı süt konulması gerekiyordu ben iç dolgusu daha kıvamlı olsun diye 3 su bardağı süt ekledim).
- Üzerindeki sos için hazır pudingi tencereye alıp sütü ekledikten sonra kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz.
- Soğuması için bırakıyoruz. (normalde bu pudinge 2. 5 su bardağı süt ekleniyordu lakin ben sos üzere olsun diye 3 su bardağı süt ekledim. Siz çikolata sosu da kullanabilirsiniz)
- Hamur piştikten sonra iç dolgusunu hamuru kesip ortasına koyuyoruz.
- Bütün hamurlara birebirini tekrarlıyoruz.
- Servis sırasında isteğe bağlı olarak çikolatalı puding den ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun .