Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muzlu Rulo Pasta (Detaylı Yapılışıyla)

Muzlu Rulo Pasta (Detaylı Yapılışıyla)
0
36

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
muzlu-rulo-pasta-detayli-yapilisiyla.jpg

Muzlu Rulo Pasta (Detaylı Yapılışıyla) Tarifi İçin Malzemeler


Pandispanya tarifi
  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 adet muz
Kreması için
  • 800 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı ndan bir parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket sade şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Üzeri için
  • 1/2 (yarım) paket çikolata sos
  • 1 su bardağı süt

Muzlu Rulo Pasta (Detaylı Yapılışıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kremasını hazırlayalım. Yumurta sarısı şeker uygun bir tencereye alınıp çırpılır. Süt ilave edilip açılır.
  2. Sonra nişasta, un eklenerek sürekli karıştırılarak pişirilir. Fokurdamaya başlayınca ocağın altı kısılır, 2-3 kez karıştırılıp kapatılır ve vanilin eklenir.
  3. Sonra tereyağı ve beyaz çikolata da eklenir. İsteseniz çikolata kullanmayabilirsiniz.
  4. Üzeri streçlenir ve soğumaya bırakılır.
  5. İlk sıcağa geçtiğinde buzdolabında soğutabilirsiniz.
  6. Bu arada krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle çırpılır. Yarısı dış kaplaması için ayrılır.
  7. Buzdolabında dinlendirilir.
  8. Krema soğuduğunda pürüzsüz bir kıvam olana dek mikserle çırpılır. Biraz katı oluyor ama çırpıldığında güzel bir kıvam elde ediyoruz.
  9. Krem şantinin diğer yarısı eklenir. Karıştırılarak güzel bir kıvam elde edilir ve buzdolabına kaldırılır. Sıvı krema kullanmadım. Bu şekilde de tadı kıvamı harika oldu.
  10. Pandispanyası için yumurtanın sarıları ve beyazları dikkatli bir şekilde ayrılır.
  11. Yumurtaların oda sıcaklığında olması önemli. Beyazları şekerin yarısı ve limon suyuyla karbeyazı olana kadar çırpılır.
  12. Çevirdiğimiz zaman akmayacak kıvamda olmalı. Sarıları kalan şeker ve vanilinle çırpılır.
  13. Sıcak su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Köpük köpük bir kıvam elde edilir.
  14. Elenmiş un ve kabartma tozu sarıların olduğu kaba eklenir. Mikserle çırpılır.
  15. Yumurtanın beyazı üç seferde sarıların olduğu karışıma aktarılır.
  16. Spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru havalandırarak karıştırılır.
  17. Pandispanya harcı hazır.
  18. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.
  19. Üzeri tereyağı ile ince bir tabaka olarak yağlanır.
  20. Kek harcı aktarılır ve düzeltilir. 1-2 kes tezgaha vurulup havası çıkarılır.
  21. Önceden ısıtılmış fırında 170°’de 15-17 dakika pişirilir. Üzeri fazla kızarmayacak.
  22. Çıkardıktan sonra ilk sıcağa geçince rulo yapılır. Çok sıkı sarılmaz.
  23. Çikolata sos sütle pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Ara ara karıştırılır. Dekor için kullanılacak.
  24. Pandispanya soğuduğunda pişirme kağıdından dikkatli bir şekilde ayrılır. Parçalanmamasına özen gösterelim.
  25. Kremanın yarısı pandispanyanın üzerine sürülür. Spatulayla düzeltilir.
  26. Ucuna 2 uzun muz yerleştirilir ve rulo yapılır.
  27. Dikkatlice servis tabağına alınır.
  28. Kenarları uzun geldiği için iki tarafından biraz kestim.
  29. Dışı kalan kremayla kaplanır ve düzeltilir.
  30. Sıkma poşetine 2-3 yemek kaşığı krem şanti ayrılır.
  31. Kalanıyla pastanın dışı kaplanır.
  32. Üzerine çikolata sos ile dekor yapılır. Sıkma duyuyla şekiller verilir.
  33. İstediğiniz şekilde süslenir. Buzdolabında 1 gün dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun????kremayı 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz.????kalan çikolata sosu servis yaparken dilimlerin üzerine gezdirebilirsiniz.
Muzlu Rulo Pasta (Detaylı Yapılışıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler Pandispanya için: 4 adet yumurta4 yemek kaşığı şeker4 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozu Krema için: 2 poşet krem şanti1+1/4 (çeyrek) su bardağı süt Arası için: 3 adet muz Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Krem şantiyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Çilekli Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler Pandispanya için; 6 adet yumurta ( oda sıcaklığında)1 çay bardağı şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı nişasta1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket vanilin1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı limon suyu Kreması için; 750 ml süt1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanyası için (20-22 cm kalıp için ) 8 adet yumurta ( oda sıcaklığında)1,5 su bardağı şeker1,5 su bardağı un2 yemek kaşığı dolusu nişasta3 yemek kaşığı kakao1 kahve fincanı sıcak su1 kahve fincanı sıvı yağ1 paket vanilin1 paket kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta1 su bardağı şeker3 yemek kaşığı sıcak su1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 fiske tuz Krema 3 su bardağı süt1 adet yumurta4 yemek kaşığı un1 çay bardağı şeker1/2 (yarım) paket toz şanti1/2 (yarım) paket sıvı krema2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kreması için 3 su bardağı süt4 yemek kaşığı şeker3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 poşet krem şanti Keki için 4 yumurta (Oda ısısında ılık )1 su bardağı şeker1 küçük kahfe fincanı sıcak suYarım fincan sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt