Muzlu Rulo Pasta (Detaylı Yapılışıyla) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya tarifi
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 2/3 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 adet muz
- 800 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı ndan bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım paket beyaz çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket sade şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
- 1/2 (yarım) paket çikolata sos
- 1 su bardağı süt
Muzlu Rulo Pasta (Detaylı Yapılışıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremasını hazırlayalım. Yumurta sarısı şeker uygun bir tencereye alınıp çırpılır. Süt ilave edilip açılır.
- Sonra nişasta, un eklenerek sürekli karıştırılarak pişirilir. Fokurdamaya başlayınca ocağın altı kısılır, 2-3 kez karıştırılıp kapatılır ve vanilin eklenir.
- Sonra tereyağı ve beyaz çikolata da eklenir. İsteseniz çikolata kullanmayabilirsiniz.
- Üzeri streçlenir ve soğumaya bırakılır.
- İlk sıcağa geçtiğinde buzdolabında soğutabilirsiniz.
- Bu arada krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle çırpılır. Yarısı dış kaplaması için ayrılır.
- Buzdolabında dinlendirilir.
- Krema soğuduğunda pürüzsüz bir kıvam olana dek mikserle çırpılır. Biraz katı oluyor ama çırpıldığında güzel bir kıvam elde ediyoruz.
- Krem şantinin diğer yarısı eklenir. Karıştırılarak güzel bir kıvam elde edilir ve buzdolabına kaldırılır. Sıvı krema kullanmadım. Bu şekilde de tadı kıvamı harika oldu.
- Pandispanyası için yumurtanın sarıları ve beyazları dikkatli bir şekilde ayrılır.
- Yumurtaların oda sıcaklığında olması önemli. Beyazları şekerin yarısı ve limon suyuyla karbeyazı olana kadar çırpılır.
- Çevirdiğimiz zaman akmayacak kıvamda olmalı. Sarıları kalan şeker ve vanilinle çırpılır.
- Sıcak su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Köpük köpük bir kıvam elde edilir.
- Elenmiş un ve kabartma tozu sarıların olduğu kaba eklenir. Mikserle çırpılır.
- Yumurtanın beyazı üç seferde sarıların olduğu karışıma aktarılır.
- Spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru havalandırarak karıştırılır.
- Pandispanya harcı hazır.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.
- Üzeri tereyağı ile ince bir tabaka olarak yağlanır.
- Kek harcı aktarılır ve düzeltilir. 1-2 kes tezgaha vurulup havası çıkarılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 170°’de 15-17 dakika pişirilir. Üzeri fazla kızarmayacak.
- Çıkardıktan sonra ilk sıcağa geçince rulo yapılır. Çok sıkı sarılmaz.
- Çikolata sos sütle pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Ara ara karıştırılır. Dekor için kullanılacak.
- Pandispanya soğuduğunda pişirme kağıdından dikkatli bir şekilde ayrılır. Parçalanmamasına özen gösterelim.
- Kremanın yarısı pandispanyanın üzerine sürülür. Spatulayla düzeltilir.
- Ucuna 2 uzun muz yerleştirilir ve rulo yapılır.
- Dikkatlice servis tabağına alınır.
- Kenarları uzun geldiği için iki tarafından biraz kestim.
- Dışı kalan kremayla kaplanır ve düzeltilir.
- Sıkma poşetine 2-3 yemek kaşığı krem şanti ayrılır.
- Kalanıyla pastanın dışı kaplanır.
- Üzerine çikolata sos ile dekor yapılır. Sıkma duyuyla şekiller verilir.
- İstediğiniz şekilde süslenir. Buzdolabında 1 gün dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun????kremayı 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz.????kalan çikolata sosu servis yaparken dilimlerin üzerine gezdirebilirsiniz.