
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 500 ml süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ (ben 1 tatlı kaşığı koydum)
- 1 paket sade krem şanti
- Soğuk süt ben azar azar koydum katı yaptım yumuşak olursa hal bozuluyor eriyor.
- Çikolata sosu
- Tomurcuk gül antep toz fıstık süsledim
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kremasını yapalım. Vanilya tereyağ hariç tüm materyalleri tencereye koyup karıştıralım.
- Pişince ocağı kapatalım vanilya ve tereyağ ekleyip karıştıralım farklı kaba döküp birinci sıcaklığı çıkınca üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakalım.
- Gelelim keki yapmaya. Yumurtaları kaba alarak şekerle güzelce 5 dk çırpıyoruz.Süt, vanilya, kabartma tozu koyup unu azar azar ek ederek çırpalım. Kıvam olunca pişirme kağıdına fırın tepsisine dökelim güzelce yayalım.
- 170 derece fırında yarım saat kadar denetimli pişirelim.
- Pişince fırından alalım öbür pişirme kağıdı ile keki zıt çevirelim.
- Rulo yapalım iki üç dk bekletelim soğuyan kremamızı keke sürelim.
- 2 adet muz koyalım büyük gelirse keselim ve rulo formu verelim streçleyip buzdolabında 2-3 saat bekletip dinlensin ve soğusun.
- En son üzerine sade toz krem şantiyi yapalım.
- Üzerine sürelim dilediğiniz üzere hal verebilirsiniz????.