Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta
0
22

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
muzlu-rulo-pasta.jpg

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Keki için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılıktan biraz sıcak su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için:
  • 2 adet muz
Üstü için:
  • Pudra şekeri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
  2. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirelim.
  3. Muhallebimiz göz göz olduktan sonra ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Ve üzerine bir folyo örtüp bir kenarda soğumaya bırakalım.
  5. Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  6. Ardından sıcak suyu, limon suyunuda ekleyip iyice çırpalım.
  7. Un(elenecek), kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kapta karıştıralım.
  8. Çırpma teli ile yavaş yavaş sosa yedirelim unlu karışımı.
  9. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kek hamurumuzu yayalım.
  10. 170derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. ( fırının bir köşesine bir kasede su bırakalımki hamur kurumasın).
  11. Kekimiz piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca soğuyan muhallebimizi kekin üzerine sürüp baş kısmına iki adet muzu yerleştirip rulo şeklinde saralım.
  12. Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra üzerine pudra şekeri veya benmari usulü erimiş çikolata döküp servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun ????.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt