Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un (elenmiş)
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı (dolu ) un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4,5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema malzemelerini tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir.
- Göz göz olunca tereyağ ve vanilya eklenir soğumaya bırakılır.
- Pandispanya hazırlığı için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenir çırpılır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit miktarda yayılır.
- 175 derece ısıtılmış fırında rengi hafif pembeleşince çıkarılır .
- 12 ila 15 dk dan fazla fırında kalmasın ki sert olursa kırılma yapabilir .
- Başka bir yağlı kağıt üzerine kapatılıp ters çevrilir .
- Hafif sıcaklığı geçince krema eşit miktarda sürülür .
- Muzu dilimleyip kenarına koyuyoruz (görselde var )ve rulo şeklinde sarılır.
- Üzerini jelatinle kaplayıp buzdolabında 3 saat beklettikten sonra kremşanti veya hazırladığımız kremadan biraz ayırıp hazır kutu krema ekleyip üzerini kaplayabilirsiniz veya sadece hindistan cevizi bol miktarda serpebilirsiniz .
- Meyve veya fıstıkla süsleyebilirsiniz .
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı