Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için
- 3 tane oda sıcaklığında yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 400 ml süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 tane tam muz
- 1 su bardağı süt
- 1 paket sade kremşanti
- Çikolata sosu
- Muz
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce pandispanya kekimizi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dökelim verelim. Kek pişerken, iç kremasını margarin, vanilya hariç malzemesini karıştırıp ocağa alalım.
- Kaynamaya başladığı zaman vanilya ve margarini ekleyelim. Kıvam alana kadar karıştıralım. Altını kapatıp soğumaya bırakalım kabuk tutmasın diye habire karıştıralım.
- Fırında kontrollü bir şekilde pişirdiğimiz kekimizi çıkaralım. Kenarda ayrı bir yağlı kağıt serelim. İlk sıcaklığı çıkan kekimizi diğer yağlı kağıdın üzerine çevirelim üstte kalan yağlı kağıdı yavaşça çıkaralım.
- Pasta kremamızı iyice çırptıktan sonra, pastamızı eşit bir şekilde sürelim. 2 tane tam muzu uç kısmın hafif aşağısından bırak sarmaya başlayalım.
- Çok gevşek tutmayarak sardığımız rulo pastamızı dikkatlice servis yapacağımız tabağa bırakalım. Kremşantimizi eşit bir şekilde sürdükten sonra görseldeki gibi süslemesini yapalım. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun.