Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muzlu Saray Sarma

Muzlu Saray Sarma

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
muzlu-saray-sarma.jpg

Muzlu Saray Sarma Tarifi İçin Malzemeler


Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
Üzeri için :
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
Arası için :
  • Muz
Süslemek için :
  • Toz antep fıstığı

Muzlu Saray Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Muhallebi malzemeleri (vanilin ve teremyağ hariç) tencerede karıştırılır.
  2. Ocakta çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  3. Kaynamaya başlayınca vanilin ve teremyağ eklenir. Yağ eriyinceye dek karıştırmaya devam edilir.
  4. Fırın tepsisinin altı hindistan cevizi ile kaplanır.
  5. Pişen muhallebi hindistan cevizinin üstüne ince katman olacak şekilde dökülür.
  6. En az 1 saat soğutulur.
  7. Bu arada krem şanti süt ile çırpılır.
  8. Soğuyan muhallebinin üstüne krem şanti sürülür.
  9. Spatula ile düzeltilir.
  10. Buzdolabında 2-3 saat soğutulur.
  11. Soğuyan muhallebi boyuna 2 ye ,enine 6 ya bölünür.
  12. Üzerine muzlar dilimlenerek konur.
  13. Her bir dilim bıçak yardımıyla sarılarak servis tabağına alınır.
  14. Üzeri antep fıstığı ile süslenerek servis edilir. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Harika oluyor.
Muzlu Saray Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt