elektronikci
FD Üye
Muzlu Saray Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 2 paket toz krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- Muz
- Toz antep fıstığı
Muzlu Saray Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi malzemeleri (vanilin ve teremyağ hariç) tencerede karıştırılır.
- Ocakta çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca vanilin ve teremyağ eklenir. Yağ eriyinceye dek karıştırmaya devam edilir.
- Fırın tepsisinin altı hindistan cevizi ile kaplanır.
- Pişen muhallebi hindistan cevizinin üstüne ince katman olacak şekilde dökülür.
- En az 1 saat soğutulur.
- Bu arada krem şanti süt ile çırpılır.
- Soğuyan muhallebinin üstüne krem şanti sürülür.
- Spatula ile düzeltilir.
- Buzdolabında 2-3 saat soğutulur.
- Soğuyan muhallebi boyuna 2 ye ,enine 6 ya bölünür.
- Üzerine muzlar dilimlenerek konur.
- Her bir dilim bıçak yardımıyla sarılarak servis tabağına alınır.
- Üzeri antep fıstığı ile süslenerek servis edilir. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Harika oluyor.