teknolojiuzmani
FD Üye
Muzlu Saray Sarması (İbiza Görümlü) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı un (dolu dolu)
- 1 küçük kase damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağından biraz az süt
- 2 tane muz
- İsteğe bağlı damla çikolata
- Büyük bir paket cicibebe
- İsteyen eti burçak
- Petibör de kullanabilirsiniz
Muzlu Saray Sarması (İbiza Görümlü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Görüşünü ıbiza ya benzeyen ve en çok sevilen pratik tatlım saray sarması. İçindeki materyalleri kendime nazaran değiştirdim ve muhakkak çatlama olmuyo denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun .
- Öncelikle muhallebinin bisküvili tabanını hazırlayalım.
- Bir büyük cicibebe paketindeki bisküvileri ronda da incecik olacak formda parçalayın ve hangi tepsiye dökecekseniz hiç boşluk kalmayacak biçimde yayın ve düz bir şeyle bastırın ki sıkılaşsın.
- Daha sonra muhallebi sini yapalım.
- Tencere şekeri,unu, kakaoyu ekleyip uygunca bir karıştırın.
- Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyin ve orta ateşte ki ocağa alın ve başından ayrılmadan tabanını tutturmadan yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Koyu kıvama gelince kısık ateşte 3 dakika kadar daha pişirin ve altını kapatın.
- İçine evvel margarini daha sonra vanilyayı ekleyip uygunca yedirin süratli yapın bu süreci ki soğumadan tepsiye dökücez.
- En son mikserin parçalayıcı sı ile bir iki tıp çevirin ve pürüzsüz olunca çabucak bisküvili tepsiye eşit bir formda dökün.
- En son üstünü de pürüzsüz haline getirince biraz soğumasını bekleyin ve birinci sıcaklığı çıkınca çabucak dolaba kaldırın.
- 1 poşet krem şanti yi de hazırlayın.
- Dolapda en fazla 3 saat 1 gün evvel den de yaparsanız daha kalıp üzere çıkar. Ben 3 saat beklettim ve üstüne krem şanti yi sürdüm eşit bir formda tepsiyi evvel ikiye daha sonra da 4 de böldüm daha küçük de bolebilirsiniz daha hoş olur.
- İki muzu evvel dört e sonra ikiye bölün ve birer modül koyun elinizle çok da bastırmadan rulo formunda sarın. Üretimi çok kolay bı tanım biraz uzun anlatmış olabilirim maruz görün artıkAfiyet olsun.