Muzlu Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 5 bardak süt
- 1 bardak şeker
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kremşanti +çırpmak için süt
- 5 adet muz
- 3 tatlı kaşığı Antep fıstığı
Muzlu Sarma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle süt ,kakao, nişasta, un, şeker hepsini tencere alıp güzelce karıştıralım.
- Daha sonra karıştıra karıştıra pişirelim.
- Islatılmış tepsiye dökelim 2 paket santiyi üzerinde yazan süt ölçüsüne nazaran çırpalım.
- 3 saat dolapta dinlendirdiğimiz tatlımızın üzerine yayalım.
- Daha sonra istenilen boyutta kesip üzerine muz yerleştirelim ve saralım.
- İsteğe bağlı hindistan cevizi bisküvi tozu yada hindistan cevizi ile süsleye bilirsiniz afiyet olsun .