Muzlu Sultan Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 türk kahvesi fincanı nişasta
- 1 türk kahvesi fincanı un
- 3 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- Muz
- 1 paket krem şanti
- Krem şanti için 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
- Muz
- Damla çikolata
- Fıstık taneleri
Muzlu Sultan Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alarak çırpma teli ile karıştıralım.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişmesini sağlayalım.
- Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesini bekleyelim karıştıralım ve altını kapatalım.
- Büyük uzunluk fırın tepsisinin tabanı çokça hindistan cevizi serpelim.
- Hazırladığımız muhallebiyi dikkatlice üzerine ince bir formda gezdirelim ve birinci sıcağı çıkınca buz dolabına atalım bir saat kadar dinlensin.
- Soğumuş olan muhallebinin üzerine çırpmış olduğumuz krem şantiyi üzeri büsbütün kapatacak halde yayalım. Not:krem şantinin erimemesi için muhallebinin güzelce soğumuş olması lazım.
- Daha sonra damla çikolata, fıstık taneleri ve muz modülleri ekleyerek ince uzun dilimleyelim.
- Rulo halinde sarılacağı için uzun dilimler olmalı.
- Bir kenarından kaldıralım dikkatlice saralım ve servis edeceğimiz tabağa alalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.