
Muzlu Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 250ml süt
- 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak az un
- 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak az toz şeker
- 1/2 (yarım) vanilya
- 1/2 (yarım) kutu krema(yoksa toz krem şanti)
- 1/2 (yarım) kutu krema
- 100gr sade çikolata
Muzlu Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır köpük olduktan sonra sıvı yağ ve süt ilave edilir. En son un vanilya ve kabartma tozu konularak homojen kıvam alana kadar karıştırılır.
- Yağlanmış tart kalıbına hamurumuz dökülür önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fanlı olarak 25 dakika kadar pişirilir.
- Muhallebisi için süt, un, toz şeker, vanilya bir tencereye alınır koyulaşana kadar pişirmeye devam edilir piştikten sonra biraz soğutulur. Yarım kutu krema eklenerek iyice karıştırılır.
- Son olarak ganaj için yarım paket kutu krema küçük bir tavaya alınır bir taşım kaynadıktan sonra içine çikolata ilave edilir eriyene kadar karıştırılır.
- Kekimiz tart kalıbından ters bir şekilde çıkartılır içine yuvarlak dilimlerle kestiğimiz muzlar dizildikten sonra üstüne yaptığımız muhallebi konur.
- Daha sonra en üstüne çikolatalı ganajımız ilave edilir şekil verilir 2saat kadar buzdolabında soğuduktan sonra servis edilir afiyet olsun
.