
Muzlu Ve Çilekli Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un (Glutensiz için aynı ölçüde pirinç unu)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 1 çay bardağı kadar süt
- 2 muz
- Dilediğiniz kadar çilek
- 200 ml çiğ krema
- 200 gram bitter ve sütlü çikolata
Muzlu Ve Çilekli Çikolatalı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır. Süt, yağ, un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirilir. Kürdan ile kontrol edilip pişmiş ise fırından çıkarılıp soğutulur.
- Kekimiz pişerken kremamızı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelince; ocak söndürülüp içerisine çikolata konulup, çikolata eriyince kadar karıştırılır.
- Çikolata ılıtılır.
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp süt ile ıslatıp, araya muz dilimlerini koyup çikolatamızı üzerine döküyoruz ve istediğimiz gibi süslüyoruz.
Muzlu Ve Çilekli Çikolatalı Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı