Muzlu Vegan Pasta (Yumurta Yok , Süt Yok) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için: (Her bir tepsi için)
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre hindistan cevizi sütü
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet muz
Muzlu Vegan Pasta (Yumurta Yok , Süt Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için önce kuru malzemeler karıştırılır.
- Sıvı malzemeler de yavaş yavaş eklenir ve homojen bir kıvamında alana kadar karıştırılır.
- Hazırlanan kek hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aktarılır.
- 180° fırında ortalama 20 -22 dk arasında pişirilir.
- Kek pişerken kreması hazırlanır.
- Kreması için; Tüm malzemeler karıştırılır ve ocağa alınır.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
- Kaynayıp pişen kremayı başka bir kaba alarak soğumaya bırakılır.
- Pişen kek soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kek yuvarlak kalıp yardımıyla kesilir.
- Bir tepsi kekten iki yuvarlak kek çıkartılır.
- Dilerseniz keki 2 tepsi yaparak pastayı 4 katlı yapabilirsiniz.
- Soğuyan kek pasta tabağına alınır.
- Her bir kekin üzerine kremadan eklenir ve muz koyulur.
- Diğer kat kek ile devam edilir.
- En üst kısma kalan kekler rondodan geçirilerek süsleme yapılır.
- 3-4 saat dinlendirilen pasta servis edilir.