Nacho Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- 500 gram kıyma
- 1 kutu krema
- Tereyağ
- Kajun baharatı
- Kapya biber
- Yeşil biber
- Soğan
- 1.5 bardak domates sosu
- 70 gram kaşar peynir (veya cheddar)
Nacho Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kabuğu soyulup dilimlenmiş patatesin üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ, 2 yemek kaşığı kajun baharatı, 2 diş sarımsak, 1 paket krema ve tuz ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye tüm tabanı kaplayacak ve ince bir taban oluşturacak biçimde seriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
- Patatesler pişerken başka yandan kapya biber, yeşil biber ve soğanı doğrayıp, yağ ekleyip, ısıttığımız tavaya ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra bir tabağa alıp, tıpkı tavaya kıymalarımızı alıyoruz ve rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı kajun baharatı, tuz ve yaklaşık 1. 5 bardak domates sosu ekliyoruz (Ben domates sosunu hazır domates salçasını sıcak su ile açarak içine karabiber ekleyip o formda yaptım)
- Kıymalara tabağa ayırdığımız pişmiş zerzevatları ekleyi,p güzelce karıştırıyoruz fırında pişen patatesleri çıkarıp, üzerine kıyma zerzevat karışımını yayıyoruz.
- En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip, tekrar fırına koyup, üzeri uygunca kızarana kadar fırında pişirmeye devam ediyoruz.
- Üzeri düzgünce kızaran yemeğimiz artık servise hazır deneyecek herkese afiyet olsun ????