
Nahoş Meze (Mor Meze) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet orta uzunluk mor lahana
- 1.5 su bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi de olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Haşlamak için su
- 1 çorba kasesi süzme yoğurt
- 1 su bardağı kadar mayonez
- 6-7 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Nahoş Meze (Mor Meze) Tanımı Yapılışı
- Mor lahana güzelce temizlenir ve yıkanır akabinde ince kıyım doğranır.
- Derin bir tencerede 1. 5 su bardağı sirke ve üstünü geçecek ölçüde su konularak yaklaşık 25-30dk yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Yumuşayan lahanalar düzgünce süzülerek soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz yoğurt, mayonez ve sarımsaklarla güzelce harmanlanır. (damak zevkinize nazaran mayonez ve yoğurdu arttırabilirsinizde!!!)