Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nahoş Meze (Mor Meze)

Nahoş Meze (Mor Meze)
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
nahos-meze-mor-meze.jpg

Nahoş Meze (Mor Meze) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk mor lahana
  • 1.5 su bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi de olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Haşlamak için su
Sosu için;
  • 1 çorba kasesi süzme yoğurt
  • 1 su bardağı kadar mayonez
  • 6-7 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Nahoş Meze (Mor Meze) Tanımı Yapılışı

  1. Mor lahana güzelce temizlenir ve yıkanır akabinde ince kıyım doğranır.
  2. Derin bir tencerede 1. 5 su bardağı sirke ve üstünü geçecek ölçüde su konularak yaklaşık 25-30dk yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  3. Yumuşayan lahanalar düzgünce süzülerek soğumaya bırakılır.
  4. Soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz yoğurt, mayonez ve sarımsaklarla güzelce harmanlanır. (damak zevkinize nazaran mayonez ve yoğurdu arttırabilirsinizde!!!)
İster akşam yemeklerinde, isterseniz 5 çaylarında afiyetle yiyeceğiniz sirke, sarımsaklı yoğurt ve mayonezin kusursuz ahengi ağzınızda çok nahoş bir tat bırakacaktır. Kesinlikle denenmesi gereken bir tanım şimdiden herkese afiyet olsun ????.
 
858,500Konular
982,368Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt