Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Naneli Ekşi Bulgur Pilavı

Naneli Ekşi Bulgur Pilavı
0
53

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
naneli-eksi-bulgur-pilavi.jpg

Naneli Ekşi Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 pembe domates
  • 4-5 kol maydanoz
  • 5-6 kısım fesleğen
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Piştikten sonra üzeri için:
  • Sumak
  • Nar ekşisi

Naneli Ekşi Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yeşillikleri güzelce yıkayarak süzgece alalım. Küçük küçük doğrayalım.
  2. Pembe domatesi küçük küçük doğrayalım.
  3. Bulguru yıkayıp süzgece alalım.
  4. Geniş bir tencereye tereyağını alalım. Tereyağı eriyince tel şehriyeyi ekleyelim.
  5. Şehriyelerin rengi dönmeye başlayınca zeytinyağını ekliyoruz.
  6. Ardından doğranmış domatesi ekleyerek biraz karıştırıyoruz. Orta ateşte yavaş yavaş pişecek.
  7. Domatesler suyunu saldıktan sonra püre üzere bir kıvam alacak. Bu basamakta sarımsak rendesi ve yeşillikleri ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra bulguru ekliyoruz. Birkaç dakika karıştırıyoruz. Ilık suyu ekliyoruz. Tuz ve baharatları ekliyoruz. En son nar ekşisini ekleyip ocağın altını biraz açıyoruz.
  8. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıyoruz. Kapak kapalı bir halde dinlenerek pişecek.
  9. Suyunu gereğince çekip demlenince, tencereyi ocaktan alıyoruz. Üzerine pak bez koyarak kapağı kapatıyoruz. Bu halde 20 dk demlenecek.
  10. Nar ekşisi ve sumak ile servis ediyoruz.
  11. Bu tanımımı çok seviyorum ???? bir talih verin bence, afiyet olsun.
Naneli Ekşi Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bol Naneli Kabaklı Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 kase bulgur1 orta uzunluk kabak1 orta uzunluk havuç1 orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ1 kase et suyu2 kase sıcak su1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı dolusu nane Bol Naneli Kabaklı Havuçlu Bulgur Pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Domatesli Dereotlu Naneli Maydanozlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı Mardin Midyat bulguru1 adet büyük uzunluk domates1 adet kuru soğan3 diş sarımsak1 tutam ince kıyılmış dereotu maydanoz1 çay kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Domatesli Naneli Ferahlatan Yaz Pilavı (Yıldız Şehriye Pilavı) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı yıldız şehriye3 adet orta uzunluk domates2 çay kaşığı kuru naneYarım et bulyonAyçiçek yağıTereyağı yahut margarinTuzKarabiber Domatesli Naneli Ferahlatan Yaz Pilavı (Yıldız Şehriye Pilavı) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Domatesli Naneli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller 2,5 su bardağı baldo pirinç1 adet büyük domates1 tatlı kaşığı kuru nane1 yemek kaşığı tereyağ4 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı tavuk suyu1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiber, tuz500 ml su Domatesli Naneli Pirinç Pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Zeytinyağlı Naneli Dolma Tanımı İçin Gereçler 8-10 adet dolmalık biber İçi için: 1 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2-3 adet rendelenmiş domates3-4 diş rendelenmiş sarımsak1 büyük soğan3-4 sap taze nane3-4 sap maydanozTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt