Napoli Usulu Levrek Tarifi
Malzemeler
2 adet levrek
1 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet taze soğan
Tuzkarabiber
4 diş sarımsak
1 su bardağı balıksuyu
2 yemek kaşığı sıvı Sana
5 adet domates
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı
Balığı fileto cıkartıp, iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayınız
Domatesin kabuklarını soyup kup kup doğrayınız
Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız
Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı Sana’yı kızdırıp, taze soğanları ve sarımsağı sote ediniz
Şeker ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika kaynatınız
Kekik, biberiye ve doğranmış domatesi ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız
Domatesler yumuşayınca ateşten alınız
Balıkları fırın kabına koyup, sosu uzerine dokunuz En son uzerine balık suyunu gezdiriniz
Onceden 195 ºC ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz
imagesnapoliusululevrektarifiresimli5ad4501bcbadb
(Sıcak olarak servis ediniz)
Malzemeler
2 adet levrek
1 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet taze soğan
Tuzkarabiber
4 diş sarımsak
1 su bardağı balıksuyu
2 yemek kaşığı sıvı Sana
5 adet domates
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı
Balığı fileto cıkartıp, iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayınız
Domatesin kabuklarını soyup kup kup doğrayınız
Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız
Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı Sana’yı kızdırıp, taze soğanları ve sarımsağı sote ediniz
Şeker ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika kaynatınız
Kekik, biberiye ve doğranmış domatesi ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız
Domatesler yumuşayınca ateşten alınız
Balıkları fırın kabına koyup, sosu uzerine dokunuz En son uzerine balık suyunu gezdiriniz
Onceden 195 ºC ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz
imagesnapoliusululevrektarifiresimli5ad4501bcbadb
(Sıcak olarak servis ediniz)