
Nar Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 20 tane kuru biber
- 250 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- 1 domates
- 1 kaşık salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt
Nar Ekşili Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru dolmalar kaba alınır üstünü geçecek kadar kaynar su koyularak 10 dakika bekletilir. Soğan, maydanoz minik doğranır. Soğanlar zeytinyağı ile kavrulur.
- Pirinç, salça ve baharatlar ek edilerek 2 dakika kadar daha kavrulur. Yarım su bardağı su koyarak pirincin hafif diriliğini kaybetmesi sağlanır.
- Olduğunda diğer kaba alınır. İçine maydanoz, nar ekşisi ilave edilir. Biberler içle bir parmak boşluk olacak kadar doldurulur ve tencereye dizilir.
- Dolmaların yarısını geçecek biçimde su eklenip kapak kapalı olarak pişirilir. Su orta ara denetim edilir.
- Yoğurda ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın ve dolmaların üstüne gezdirip servis edin. Afiyet olsun ????