Nar Ekşili Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Sıvı yağ
- Maydanoz
- 1 tencere kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Nar Ekşili Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye su koyup içine tuz atıp kaynatalım.
- Lahana yapraklarını içine atıp haşlayalım, süzgeçle suyunu süzüp çıkaralım.
- Tavaya doğradığımız soğana yağı döküp kavuralım ,salça ve pirinci ekleyelim.
- Baharatları ve sarımsağı atalım.
- Son olarak maydanozu ve nar ekşisini atalım.
- Soğumuş olan harçtan lahana yaprağının içine koyup kenarları içe doğru katlayıp saralım. Pirinçler çıkmasın.
- Tencereye dizelim.
- Üzerine nar ekşisini dökelim.
- Bir kaba salçayı koyalım suyu dökelim karıştıralım.
- Sarmaların üzerine dökelim. Bir tabakla üzerini kapalım.
- Tencerenin kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım .
Nar Ekşili Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı