Nar Ekşili Yaz Kısırı Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük su bardağı ince bulgur
- Yarım su sıcak su (Bulguru ıslatmak için)
- 1 demet maydanoz
- 3 adet taze soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (Soğanı kavurmak için)
- 1 tane orta uzunluk sivri biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (Az gelirse ekleme yapın)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
Nar Ekşili Yaz Kısırı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bulgurumuzu sıcak suyla bir ölçü ıslatıyoruz.
- Fakat çok az su ile, yalnızca suyu döktüğümüz anda çabucak kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz.
- Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ek ediyoruz.
- 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz.
- Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ek edip yeterlice harmanlıyoruz.
- İnce ince doğradığımız yeşillikleri ek edip uygunca birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ek edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun.