Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma/Sarma

Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma/Sarma
0
116

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma/Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küçük domates

Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma/Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kurutulmuş biberleri kaynar suda yavaşça haşlıyoruz.
  2. Salamura yapraklarımızı tuzundan arındırmak için sıcak suda bekletiyoruz.
  3. Kuru soğanı yemeklik doğradıktan sonra, maydanozları ince ince kıyıyor, sarımsakları rendeliyoruz.
  4. Güzelce yıkayıp nişastasını akıttığımız pirinçlerimizi süzüyoruz.
  5. Karıştırma kabına aldığımız bütün materyalleri bir hoş karıştırıp, tat denetimi yapıyoruz.
  6. Kendi damak tadımıza uygun hale getirdiğimiz iç harcımızla biberleri/patlıcanları doldurup yapraklarımızı sarıyoruz.
  7. Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızın üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra dolma taşı ya da uygun bir tabakla üzerlerini kapatıyoruz.
  8. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sona kısık ateşte pişirme sürecini sürdürüyoruz.
  9. Kontrollü bir halde 30-45 dk pişiriyoruz.
  10. Dolmalarımız piştikten sonra tencere kapağını açıp buharını alıyoruz.
  11. Daha sonra kapağı tekrar kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
  12. Püf noktaları kuru sebzelerimiz, su kaynadıktan sonra 4-5 kaynar gelecek biçimde haşlanmalıdır.
  13. Aksi takdirde pişirme süreci de yapacağımız için ezilirler.Afiyet olsun.
Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma/Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Materyaller Yarım kg dolma biber ( 21 adet küçük dolma biber)1 su bardağı pirinç1 adet kuru soğan1 adet domates rendesi1 adet kuru soğanYarım demet maydanoz1 avuç taze nane1 tatlı kaşığı nar ekşisi1 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberKuru nane1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 10 adet kuru patlıcan10 adet kuru dolma biber2 büyük soğan1 çay bardağı zeytinyağ1 su bardağı bulgurYarım su bardağı pirinç1 yemek kaşığı isot1 yemek kaşığı nane1 yemek kaşığı kimyon1 yemek kaşığı pul biber1 yemek kaşığı sumak1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma Tarifi İcin Malzemeler *1 kğ dolmalık patlıcan *Yarım kg dolmalık biber *1 su bardağı pirinc *3 adet domates *Yarım demet maydanoz *2 adet kuru soğan *Yarım cay bardağı zeytinyağ *1 yemek kaşığı salca *2 yemek kaşığı nar ekşisi *Baharat *Tuz *2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı3 su bardağı pirinç (Miktarı arttırılıp azaltılabilir)3 adet orta uzunluk soğan4-5 diş sarımsak2 adet domates (ben bir küçük kavanoz konserve kullandım)1,5 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçasıKarabiberToz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo üzüm yaprağı İç materyali; 2 su bardağı pirinçYarım demek maydanoz2 adet domates1 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı zeytinyağı2 adet kuru soğanKarabiberTuzKuru naneYarım çay bardağı su(su yaprağın daha çabuk pişmesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt