
Nar Üzere Kızaran Portakallı Ördek Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet ördek
- 1 tane soğan
- 1 tane havuç
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
- 1 portakalın suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Nar Üzere Kızaran Portakallı Ördek Tanımı Yapılışı
- Ördeğimizi güzelce temizleyip yıkadıktan sonra büyük bir tenceremize alıyoruz üzerini geçecek kadar su doldurup kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca ördeğimizi bir tabağa çıkarıyoruz o suyu döküp tekrar ördeğimizi tencereye koyup bu sefer üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin.
- İçerisine yarım çay kaşığı kimyon iri iri doğradığımız soğan, havuç ve maydanozu ekleyelim ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
- İçerisine koyduklarımız hem ördeğin kokusunu alacak zira ağır bir kokusu olur???? hem de lezzetini arttıracak bu sayede ördeğin şifalı suyunu da rahatça çorbalarda, pilavlarda kullanabileceğiz.
- Bu türlü yaklaşık 1. 5 saat kadar kısık ateşte pişirelim. Etin pişip pişmediğini denetim edin kesinlikle.
- Pişen ördeğimizi kare borcama alalım. Her tarafını güzelce tuzlayalım.
- Sosun gereçlerini güzelce karıştıralım ve ister elinizle ister bir fırça yardımıyla altına üstüne içine her yerine sürelim. Kalan sosa da yarım çay bardağı sıcak su ekleyip borcama dökelim (Farkettiyseniz çok az yağ kullandım zira ördek çok yağlıdır!!!!!)
- Ördeğin yanına da baharatlayıp hafif yağladığımız patates ve havuçları dilimleyip koyalım.
- Üzeri nar üzere kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarınca birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun ????????????