Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nar Gibi Kızaran Portakallı Ördek

Nar Gibi Kızaran Portakallı Ördek
0
60

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nar-gibi-kizaran-portakalli-ordek.jpg

Nar Üzere Kızaran Portakallı Ördek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet ördek
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Fırında Yanına Koymak İçin
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
Sosu İçin
  • 1 portakalın suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Nar Üzere Kızaran Portakallı Ördek Tanımı Yapılışı

  1. Ördeğimizi güzelce temizleyip yıkadıktan sonra büyük bir tenceremize alıyoruz üzerini geçecek kadar su doldurup kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynayınca ördeğimizi bir tabağa çıkarıyoruz o suyu döküp tekrar ördeğimizi tencereye koyup bu sefer üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin.
  3. İçerisine yarım çay kaşığı kimyon iri iri doğradığımız soğan, havuç ve maydanozu ekleyelim ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
  4. İçerisine koyduklarımız hem ördeğin kokusunu alacak zira ağır bir kokusu olur???? hem de lezzetini arttıracak bu sayede ördeğin şifalı suyunu da rahatça çorbalarda, pilavlarda kullanabileceğiz.
  5. Bu türlü yaklaşık 1. 5 saat kadar kısık ateşte pişirelim. Etin pişip pişmediğini denetim edin kesinlikle.
  6. Pişen ördeğimizi kare borcama alalım. Her tarafını güzelce tuzlayalım.
  7. Sosun gereçlerini güzelce karıştıralım ve ister elinizle ister bir fırça yardımıyla altına üstüne içine her yerine sürelim. Kalan sosa da yarım çay bardağı sıcak su ekleyip borcama dökelim (Farkettiyseniz çok az yağ kullandım zira ördek çok yağlıdır!!!!!)
  8. Ördeğin yanına da baharatlayıp hafif yağladığımız patates ve havuçları dilimleyip koyalım.
  9. Üzeri nar üzere kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarınca birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun ????????????
Dipnot: Anlatırken söyledim lakin tekrar hatırlatayım. Ördeğin kaynattığınız suyunu sakın atmayın!!!!. Çorbalarınızda, pilavlarınızda gönül rahatlığıyla kullanın. Kokar diye hiç tereddüt etmeyin mutlaka kokmuyor olağanda kokar fakat o içerisine attıklarım onun kokusunu alıyor!!!! Elinizde varsa kereviz sapı da koyabilirsiniz!!!!!.
 

Similar threads

Portakallı Ördek Tarifi İçin Malzemeler 2 tane portakal1 bütün ördek3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı bal1 çay kaşığı salça Portakallı Ördek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle ördeğin üzerinde kalan tüylerini temizledim. Kalan tüyleri için de ateşle tütsüleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Zerzevat Garnitürlü Portakallı Ördek Tanımı İçin Materyaller 1 adet ördek3-4 defne yaprağı3-4 diş sarımsak2 tatlı kaşığı bal4 yemek kaşığı soya sosuYarım çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 kaşık zerdeçal ve karışık baharat1 adet portakalın suyu1/2 (yarım) limon suyuPortakal kabuğuGarnitür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Çok uzun yıllardır dizi ve filmlerde adından söz edilen, genellikle ağır misafirlere hazırlanan portakallı ördek tarifi Google'da en çok arananlar listesine girdi. Kulaktan dolma bilgilerle portakallı ördeğin çok zor olduğunu düşünenler için pratik tarifi hazırladık. Ördek eti, kanatlı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
B3 vitamini açısından da oldukça zengin olan ördek eti günümüzde çok seveni bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına sebebiyet veren kötü kolesterolü (LDL) düşüren ördek etini evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kalabalık misafirlerin geldiği zamanlarda yapabileceğiniz portakallı ördek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Çok uzun yıllardır dizi ve filmlerde adından söz edilen, genellikle ağır misafirlere hazırlanan portakallı ördek tarifi Google'da en çok arananlar listesine girdi. Kulaktan dolma bilgilerle portakallı ördeğin çok zor olduğunu düşünenler için pratik tarifi hazırladık. Ördek eti, kanatlı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt