Nar Üzere Kızarmış Kuzu Fırın Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kemikli kuzu eti (tercihen gerdan)
- 1 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
- 2 kepçe domates sosu ya da 2 adet orta uzunluk domates
- Tuz, karabiber, pulbiber
Nar Üzere Kızarmış Kuzu Fırın Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kuzu etlerini güzelce yıkıyoruz.
- Akabinde pişireceğimiz fırın tepsisine dizip inceden tuz serpiştiriyoruz.
- Sonra üzerine sarımsak ve iri doğranmış biberleri yüzeysel diziyoruz.
- Üzerine küp küp doğranmış domates ya da benim üzere yazdan sosunuz varsa iki kepçe domates sosunu yayıyoruz.
- Ve en son salçayı 2. 5 su bardağı sıcak suda eritiyoruz.
- Tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıp yemeğin her yerine gelecek biçimde döküyoruz.
- Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp evvelden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.
- Fırın değişikliğini göz önünde bulundurarak pişmesini denetim edin.
- Mühlet dolunca folyoyu çıkarıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.