
Nar Sulu Yumuşak Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 bütün ayva
- Her ayva için 2. 5 yemek kaşık şeker
- 5 -6 tane karanfil
- Varsa dondurulmuş kiraz ya da vişne 5 -6 tane
- Çubuk tarçın
- Ayva kabukları
- 1 su bardağı nar suyu
- 2.5 3 su bardağı normal su
- 5 -6 damla limon suyu
- Kremşanti
- Ya da kaymak
Nar Sulu Yumuşak Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvanın kabukları soyulur.
- Soyulan kabuklar kaba alınır. Ayva 2 ye bölünür. İçi temizlenir.
- Çekirdekleri de ayrı bir kaba alınır.
- Tencerenin dibine ayva kabukları yerleştirilir üzerine çekirdekleri koyulur. Ayrı bir yerde bir tane nar suyu sıkılır.
- Ayvalar tencereye yerleştirilir.
- Temizlenmiş ayva çekirdeği yerine 2.5 yemek kaşığı şeker koyulur. Kenarlarına karanfil, tarçın ve dondurulmuş meyve atılır.
- Nar suyu üzerine gezdirilir. Ayvanın yarısına gelecek kadar da şu eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın en büyük gözünde kaynayana kadar pişirilir.
- Biraz pişirildikten sonra orta göze alınıp kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.
- Yumuşayınca ayvalar ters çevrilir.
- Bir süre daha öyle pişirilip yarım limondan az limon suyu sıkılır.
- Süt ve krem santi de çırpılarak ayvaların ortasına koyulup servis edilir. Afiyet olsun.