Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nar Sulu Yumuşak Ayva Tatlısı

Nar Sulu Yumuşak Ayva Tatlısı
0
43

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
nar-sulu-yumusak-ayva-tatlisi.jpg

Nar Sulu Yumuşak Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bütün ayva
  • Her ayva için 2. 5 yemek kaşık şeker
  • 5 -6 tane karanfil
  • Varsa dondurulmuş kiraz ya da vişne 5 -6 tane
  • Çubuk tarçın
  • Ayva kabukları
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 2.5 3 su bardağı normal su
  • 5 -6 damla limon suyu
Üzeri için
  • Kremşanti
  • Ya da kaymak

Nar Sulu Yumuşak Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ayvanın kabukları soyulur.
  2. Soyulan kabuklar kaba alınır. Ayva 2 ye bölünür. İçi temizlenir.
  3. Çekirdekleri de ayrı bir kaba alınır.
  4. Tencerenin dibine ayva kabukları yerleştirilir üzerine çekirdekleri koyulur. Ayrı bir yerde bir tane nar suyu sıkılır.
  5. Ayvalar tencereye yerleştirilir.
  6. Temizlenmiş ayva çekirdeği yerine 2.5 yemek kaşığı şeker koyulur. Kenarlarına karanfil, tarçın ve dondurulmuş meyve atılır.
  7. Nar suyu üzerine gezdirilir. Ayvanın yarısına gelecek kadar da şu eklenir.
  8. Tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın en büyük gözünde kaynayana kadar pişirilir.
  9. Biraz pişirildikten sonra orta göze alınıp kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.
  10. Yumuşayınca ayvalar ters çevrilir.
  11. Bir süre daha öyle pişirilip yarım limondan az limon suyu sıkılır.
  12. Süt ve krem santi de çırpılarak ayvaların ortasına koyulup servis edilir. Afiyet olsun.
Nar Sulu Yumuşak Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt