nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Narenciye Felçten Koruyor
Amerikalı ve İngiliz bilim insanları, sonuçları Stroke dergisinde yayımlanan araştırmada, bol meyve tüketenlerde iskemik inme riskinin niçin daha düşük olduğunu tespit etti Bilimciler, meyvelerdeki flavonların iskemik inme riskini düşürdüğünü fark etti Buna karşın c vitamininin herhangi bir etkisi saptama edilemedi
Araştırmacılar, ayrı flavanoidlerin etkilerini vermek için 69 bin 622 kadının katıldığı uzun süreli bir araştırma yaptı Denekler, her dört yılda bir beslenme alışkanlıklarına dair anketler doldurdu Bunlardan, deneklerin ne dek flavanoid aldığı hesaplandı Deneklerin günde birey başına 100 ile 760 gram flavanoid aldığı, bunların esas kaynağının dere, elma ve narenciye olduğu tespit edildi 14 yıl içerisinde deneklerden 1803'ü inme geçidi
en fazla flavon alanların, en düşük alanlara oranla iskemik inme geçirme riskinin yüzde 19 daha az olduğu belirlendi Fazla flavon tüketenlerin bol bol portakal ve greyfurt yediği, bu meyvelerin suyunu içtiği görüldü Bu meyvelerin içindeki flavonlar ise hesperetin ve naringenin
Flavanoidlerin hemorajik inme üstünde bir etkisi ise tespit edilmedi
(AA) *
Amerikalı ve İngiliz bilim insanları, sonuçları Stroke dergisinde yayımlanan araştırmada, bol meyve tüketenlerde iskemik inme riskinin niçin daha düşük olduğunu tespit etti Bilimciler, meyvelerdeki flavonların iskemik inme riskini düşürdüğünü fark etti Buna karşın c vitamininin herhangi bir etkisi saptama edilemedi
Araştırmacılar, ayrı flavanoidlerin etkilerini vermek için 69 bin 622 kadının katıldığı uzun süreli bir araştırma yaptı Denekler, her dört yılda bir beslenme alışkanlıklarına dair anketler doldurdu Bunlardan, deneklerin ne dek flavanoid aldığı hesaplandı Deneklerin günde birey başına 100 ile 760 gram flavanoid aldığı, bunların esas kaynağının dere, elma ve narenciye olduğu tespit edildi 14 yıl içerisinde deneklerden 1803'ü inme geçidi
en fazla flavon alanların, en düşük alanlara oranla iskemik inme geçirme riskinin yüzde 19 daha az olduğu belirlendi Fazla flavon tüketenlerin bol bol portakal ve greyfurt yediği, bu meyvelerin suyunu içtiği görüldü Bu meyvelerin içindeki flavonlar ise hesperetin ve naringenin
Flavanoidlerin hemorajik inme üstünde bir etkisi ise tespit edilmedi
(AA) *