Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Narın kabuğu suyundan daha şifalı

Narın kabuğu suyundan daha şifalı
0
71

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Gazi Üniversitesi eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr ibrahim uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, narın bağışıklık sistemini güçlendirerek, öncelikle kanser olmak üzere pek fazla hastalıktan koruduğunu söyledi id Gad300250Nar suyunun genel damar sağlığını, bilhassa de kalbi koruduğunu ifade eden Uysal, damar tıkanıklıklarını geriletme ve tansiyon düşürücü etkilerinin de bulunduğunu vurguladıUysal, Türkiye'de nar kabuğunun neredeyse hiç tüketilmediğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:Narın kabuğu, meyvesi yendikten veya suyu sıkıldıktan daha sonra çöpe atılmaktadır Çin'de son yıllarda yapılan araştırmalar, narın kabuğunun, suyuna kadar daha artı oranda değerli bileşikler içerdiğini göstermektedir Suyu az kalsın hap gibi sağlığımıza yararlı olan narın kabuğu, suyundan daha değerli bileşikler içermektedir Nar kabuğu içinde bulunan ellagik asit, öncelikle meme kanseri edinmek üzere neredeyse tüm kanser türlerini ayrıca önleyici ayrıca de iyileştirici faydalar sağlamaktadırNar kabuğu, dere olarak tüketilebilirAraştırmaların, nar kabuğunun fena huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna tarafından fazla daha önemli faydalar sağladığını gösterdiğini aktaran Uslu, Nar kabuğunda yer alan ellagik asit antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklere sahiptir Çalışmalar meme, yemek yemek borusu, deri, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde antikanser özelliğini göstermiştirdediUysal, nar kabuğunun tüketilme yöntemine ilişkin ise şu bilgileri verdi:Gölgede veya 4050 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutulan nar kabukları sonra ufalanmalıdır 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, takriben 10 dakika kaynatıp suyu her gün çay olarak tüketilebilir Böylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak üzere böylece çok hastalıktan kendimizi korumuş oluruz Kurutulmuş ve parçalanmış nar kabuklarını, kahve çekme makinesinde toz haline getirip, bir dere ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir gibi gıdalarla da tüketebilirizBilhassa şeker hastalarına, beta hücrelerini artıracak nar kabuğu tozunu tüketmeye özel mücadele göstermeleri tavsiyesinde bulunan Uysal, Çoğunlukla tüm meyvelerde olduğu gibi narın da en kıymetli yeri kabuğudur Bir hap gibi içtiğimiz nar suyundan arta kalan kabukları da katiyen atmayalım ve ilk önce kanser, şeker ve kalp rahatsızlığı almak üzere hemen hemen tüm hastalıklardan korunalımdiye konuştu
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,754Kullanıcılar
kerimkaan95Son üye
Üst Alt